Werkwijze

Koks willen maar met één ding bezig zijn... en dat is koken! Het administreren van gegevens is dan wel onderdeel van hun takenpakket, maar in de praktijk is dat tijdrovend en lastig te combineren met hun kookwerkzaamheden.

Het recept is de sleutel tot succes

Recepten geven direct en indirect informatie over de ingrediënten, de kosten van die ingrediënten, de kooktijd, de werkwijze en zelfs de gehele inrichting van de keuken. Een goed opgeschreven en nauwkeurig recept bepaalt dan ook in hoge mate de kwaliteit van je gerechten en de brutomarge.

De beroemde Franse topkok Auguste Escoffier wist dit, daarom schreef hij zijn recepten altijd op! Hij gebruikte de geregistreerde gegevens om sneller en beter verbanden te kunnen leggen tussen MEP-recepten, de instructies van de recepten, de gerechten, de werkwijzen en de beoogde brutomarge.

Het belang van nauwkeurigheid

SmartCuisine heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen en het gebruiken van (digitale) receptenboeken. Keer op keer zagen onze klanten de potentie van ons product, maar zij bleven regelmatig steken op de invoer van recepturen. Onvolledige recepturen leidden uiteindelijk tot onjuiste informatie en dus ook tot een onjuist beeld van de prestaties van het bedrijf.

Dit probleem is nu verleden tijd dankzij onze nieuwe, snelle en unieke manier om recepten in te voeren!

Het SmartCuisine receptenboek

Stuur ons je menukaart of je lijst met gerechten. Je hoeft daarbij slechts een paar culinaire vragen te beantwoorden. Wij zetten jouw gerechten snel om naar volledig gecalculeerde recepten, inclusief MEP-recepten. Deze ontvang je netjes geordend in een persoonlijk digitaal receptenboek. Dit receptenboek is gratis en voor iedere gebruiker verkrijgbaar.

Elk recept is voorzien van een up-to-date calculatie. Je kunt de prijzen zelf toevoegen en/of aanpassen. Ook verstrekken wij maandelijks een update van de gemiddelde inkoopprijzen van jouw ingrediënten in de markt. Deze worden automatisch in jouw receptenboek doorgevoerd en zullen de door jou ingevoerde prijzen niet overschrijven. Bij ieder recept staat ook informatie over nutriënten en allergenen om je gasten de duidelijkheid te verschaffen die zij nodig hebben.

Gelijk aan de slag

SmartCuisine biedt verschillende tools die je kunt gebruiken om je receptenboek te vullen:

  1. Smart Menu

    Wij kunnen al jouw bestaande recepten (al dan niet compleet) voor je invoeren in jouw eigen receptenboek.

  2. Smart Recipes

    De Smart Recipe store levert je complete nieuwe gerecht- en MEP-recepten. Browse door de store en gebruik de recepten direct.

  3. Smart Knowledge

    Kies hier een informatieve tekst over culinair en/of financieel management en ontvang daarbij een lijst met bijpassende recepten. Zo kun je meteen aan de slag met onze concrete tips en tricks!

Sluiten
U bent aangemeld voor de SmartCuisine nieuwsbrief.
Sluiten